Voortgang en tussenstand DONAC 2013

De eerste dag van de DONAC was interessant en intensief. Oorspronkelijk was gepland voor Intermediate en Advanced alleen de Known te vliegen. Het leek erop dat dit precies ging lukken voor er slecht weer kwam en inderdaad stond de laatste vlieger voor de buien aan de grond.

In de tussentijd werden figuren gekozen en daarvan sequences gemaakt voor de eerste en tweede Unknown voor Advanced die later gevlogen zouden worden.

Dit bleek echter een tijdelijk intermezzo want anderhalf uur daarna klaarde het op. Er werd snel besloten beide klassen ook de Free te laten vliegen onder het motto "gedaan is gedaan". De programma's werden op hoog niveau gevlogen, ondanks de vermoeidheid van de eerdere vlucht. De laatste vlieger landde bij zonsondergang.

De volgende dag begon met de briefing om negen uur 's morgens. Hierbij waren nu alle deelnemers aanwezig want op de zaterdag en zondag vliegen ook de Standard vliegers. Op dat moment was het weer nog heiig met lage bewolking maar de verwachting van de meteo was dat dit vlot zou oplossen.

Gedurende de dag bleek dit wat positief gesteld en na een aantal keer het start tijdstip naar achter te hebben bijgesteld bleek rond vier uur dat vliegen vandaag niet meer ging gebeuren. Het wachten is nu dus op zondag, met hopelijk betere condities om iedereen op deze DONAC nog te laten vliegen.

De tussenstand voor Intermediate en Advanced is via onderstaande link te vinden:

Tussenstand zaterdag DONAC 2013