DONAC 2010

Op 27 augustus is weer hét jaarlijkse VINK evenement, het Dutch Open National Aerobatic Championship begonnen. Met 22 deelnemers is de opkomst zoals gebruikelijk, maar nu wel ook met twee deelnemers uit Engeland. Helaas ziet de weersverwachting er niet goed uit en is het onwaarschijnlijk dat er tweeëneenhalve dag gevlogen kan worden. Om deze reden wordt besloten de Known sequence voor Advanced over te slaan en direct met de Free te beginnen.

Vrijdag begint inderdaad met regen, veel regen, wat het uitleggen van de markeringen van de Box niet makkelijker maakt. Rond vier uur kan er worden gevlogen, waarbij de Advanced klasse het spits afbijt. Na een paar uur zijn alle voor vrijdag geplande vluchten gedaan en kunnen de Unknowns voor Advanced uitgedeeld worden.

De volgende ochtend begint met mooi weer. Maar na de eerste vluchten komen stevige buien richting Lelystad en wordt het tijd de kisten weer in de hangaar te zetten. Gedurende de dag blijven de buien parten spelen maar kunnen toch veel vluchten gedaan worden.