Kunstvliegen

Aerobatics is kunstvliegen, dus geen stuntvliegen. Het streven is zo nauwkeurig mogelijk series van figuren te vliegen en onder alle omstandigheden volledige beheersing van het vliegtuig te hebben. Een goede aerobatic opleiding geeft de piloot kennis en vaardigheden die het vliegen veiliger en leuker maken.

Competitie is voor aerobatic vliegers die hun vaardigheid naar een nog hoger niveau willen tillen.Door wedstrijd te vliegen worden planning, precisie en ruimtelijk inzicht verder getraind. Doordat er verschillende niveau's bestaan kan met elk aerobatic vliegtuig worden begonnen en onbeperkt worden doorgegroeid.

In dit artikel, gepubliceerd in de Kijk van november 2008, kunt u meer lezen over aerobatic competitie.

VINK is de Nederlandse aerobatic vereniging. Ons doel is het promoten van de aerobatic sport in Nederland en het verhogen van het niveau van de Nederlandse aerobatic vlieger.

Om dit te bereiken organiseren wij jaarlijks het NK aerobatics. Hierbij wordt op verschillende niveau's gestreden om de winst en de titel van Nederlands Kampioen. Ook worden er regelmatig oefendagen en andere trainingen georganiseerd. Onder Video zijn een aantal mooie video's van kampioenschappen te vinden.

Het bestuur van VINK is tevens bestuur van de afdeling Aerobatics van KNVvL.

Opleiding tot aerobatic vlieger kan gevolgd worden op verschillende locaties in Nederland. Op de website van KNVvL afdeling aerobatics kunt u een lijst vinden van vliegscholen waar u opgeleidt kunt worden voor de EASA aerobatic rating.

VINK heeft geen vast kantoor maar de meeste evenementen vinden plaats bij Wings Over Holland op vliegveld Lelystad. Onze communicatie verloopt via deze website, email en Facebook. U kunt hierover geinformeerd blijven via RSS en Facebook. Ook kunt u contact met ons opnemen via het contact formulier.

Lidmaatschap​​​​​​ van VINK geeft u toegang tot de leden afdeling van de website en een eigen vliegeniseenkunst.nl email adres. Daarnaast krijgt u tevens een forse korting op deelname aan het jaarlijkse aerobatic kampioenschap en heeft u de mogelijkheid tot deelname aan VINK activiteiten.

U wordt automatisch VINK lid bij lidmaatschap van de afdeling aerobatics van de KNVvL. Het afdelingslidmaatschap bedraagt €35 per jaar.

U kunt het inschrijfformulier en meer gegevens vinden op http://www.knvvl.nl/leden/lidworden.

Strikte regels zijn van belang voor de organisatie en uitvoering van aerobatic wedstrijden. Deze staan onder andere in de Regels voor de uitvoering van Nederlandse nationale aerobatic kampioenschappen